sobota, 2 czerwca 2012

Jak oceniam restauracje

Niezależnie od tego, czy piszę o tym czy nie, zawsze kiedy idę na miasto coś zjeść oceniam restauracje, bary i kawiarnie według prostej i skutecznej skali.
Jak w szkole punkty są od jednego do sześciu, ale z dodatkiem zera - dla oszustów, trucicieli itp.

0 - fatalnie, dzwonię po Sanepid
1 - źle
2 - słabo
3 - zwyczajnie
4 - nieźle
5 - bardzo dobrze, ale...
6 - cudownie!
Punktuję co następuje:
  1. wygląd: zewnętrzny, czystość, wystrój
  2. obsługę: budowę menu, profesjonalizm,
  3. jedzenie: prezentację, smak*, **adekwatność nazwy  *maksymalnie dwanaście punktów [żeby nie było połówek]   **domyślnie dwa punkty; jeden dla udziwnień, zero dla niezgodności opisu z definicją potrawy, np. szynka z indyka
Łatwo policzyć, że maksymalnie mogę przyznać pięćdziesiąt punktów. Dużo?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak

Durszlak.pl